2013.08.02. 14:05 gasztroom

Rozmaringos csirkemell blansírozott babokkal és rizzsel

1075169_538393609531270_248332750_n_1375444389.jpg_736x429

Tegnap félretettem egy kis olívaolajat medvehagymával keverve, ami a mai ebéd tökéletes alapja lett.

Nagyjából két személyre való adagot készítettem a csirkéből. 25 dkg rizst megfőztem egy kis hagymán feldinsztelve sóval, borssal. A csirkemellet csíkokra felvágtam, 4 evőkanál medvehagymás olívaolajon egy kis rozmaringgal, sóval megfűszerezve megsütöttem kb 10-12 percig. A zöldborsót és a ceruzababot megblansíroztam, egy kis gőz fölött.

Mielőtt elfogyasztanánk, tálaláskor ráhelyezett szelet citrommal vagy lime-al csepegtessünk a csirkére.

Jó étvágyat!

 

Hozzávalók:

- 25 dkg csirkemell filé
- 25 dkg rizs
- 1 db pici vöröshagyma
- kb 25 dkg zöldborsó
- kb 25 dkg zöldbab
- 4 ek. medvehagymás olívaolaj
- só
- bors
- rozmaring

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroom.blog.hu/api/trackback/id/tr605439967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása