Tegnap félretettem egy kis olívaolajat medvehagymával keverve, ami a mai ebéd tökéletes alapja lett.
Nagyjából két személyre való adagot készítettem a csirkéből. 25 dkg rizst megfőztem egy kis hagymán feldinsztelve sóval, borssal. A csirkemellet csíkokra felvágtam, 4 evőkanál medvehagymás olívaolajon egy kis rozmaringgal, sóval megfűszerezve megsütöttem kb 10-12 percig. A zöldborsót és a ceruzababot megblansíroztam, egy kis gőz fölött.
Mielőtt elfogyasztanánk, tálaláskor ráhelyezett szelet citrommal vagy lime-al csepegtessünk a csirkére.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell filé
- 25 dkg rizs
- 1 db pici vöröshagyma
- kb 25 dkg zöldborsó
- kb 25 dkg zöldbab
- 4 ek. medvehagymás olívaolaj
- só
- bors
- rozmaring
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.