2013.07.27. 13:15 gasztroom

Citromos csirkemell

2013-07-27_13-43-57_480_1374926106.jpg_732x582

Mivel itt a nyár és mindenki a könnyen fogyasztható ételeket helyezi előtérbe, ezért ma én is valami laza könnyed ebédet csináltam főfogásnak.
Citromos csirke. Nem hangzott rosszul amikor összenéztem a dolgokat és visszanéztem hogy mostanában citrusfélét citrusfélével keverek, így ezt is összevegyítettem.
Első lépésben citromot majd tovább gondolva a dolgot egy kis cherry-t is szereztem mára.
Lévén hogy unom már a rizst mint köretet, ezért ma egy kis petrezselymes héjában sült burgonya a mellékes.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
petrezselyem zöldje

bors
2citrom
200ml cherry
olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
1kg új burgonya

Elkészítése:.
A csirkemellt feldaraboljuk apróra. A vöröshagymát felaprítottam, egy kis olívaolajon üvegesre sütöttem, hozzáadtam csirkemell darabokat és a felaprított fokhagymát, 5-6 percig forgattam majd sózás, borsozás. Átsütés után a hozzáöntöttem a cherryt és ebben pároltam.
Amikor már majdnem odaégett felkapargattam az aljáról összekevertem, és hozzá tettem a reszelt citromok héját és a petrezselyem zöldjét és még 5 percig alacsony lángon pároltam tovább.
Mikor már kész van a két citrom levélel jól meglocsoltam.

A köretnek való új burgonyát felapróztam jól átsütöttem olajban, sóztam és megszórtam petrezselyem zölddel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroom.blog.hu/api/trackback/id/tr925428763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása