2013.07.20. 14:46 gasztroom

Fűszeres hal tejszínes gombás rizzsel

huhu.jpg

(Pesce piccante con crema di funghi riso)

A minap valami igazán csípős, de kellemes mediterrán jellegű ételre vágytam, így amit találtam a hűtőben azokból összeraktam valami olyat, amit mások is szívesen fogyasztottak.
Az első kóstolónál pikáns, majd az igazán csípős íz jön ,ez mellé pedig a lime kellemes harmonizálása a hallal. Mennyei! :)


Hozzávalók:

4-5 fej champignon gomba
1 db édes paprika
1 db kicsi erős paprika
1 csokor friss zeller zöld
1 doboz fűszeres sprotni
1 db lime
200 ml főzőtejszín
125 gramm fehér rizs
2 fej vöröshagyma
250 gramm reszelt petrezselyem

bors
chilli

Elkészítése :

A sprotni olajában üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a reszelt petrezselymet és a felkockázott paprikát. Mialatt ez rotyog a serpenyőnkben, adunk hozzá frissen feldarabolt zeller zöldet , az erős paprikából egy keveset. Ha ez összesült , jöhet a gomba amit előtte a kicsavart lime levében áztattunk. Sózzuk, borsozzuk, és szórhatunk rá még egy kis chillit de csak óvatosan.
Mielőtt a gomba sül, hozzá adjuk a rizst amit 3-4 percig forgatunk benne, majd felüntjük 3 dl vízzel. 
Elkeverjük alaposan, majd 4-5 perc után felüntjük a tejszínnel, és még vagy 5 percig hagyjuk főni.
A végén meglocsoljuk a lime levével, és még ízesíthetjük sóval borrsal.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroom.blog.hu/api/trackback/id/tr305416312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása