(Pesce piccante con crema di funghi riso)
A minap valami igazán csípős, de kellemes mediterrán jellegű ételre vágytam, így amit találtam a hűtőben azokból összeraktam valami olyat, amit mások is szívesen fogyasztottak.
Az első kóstolónál pikáns, majd az igazán csípős íz jön ,ez mellé pedig a lime kellemes harmonizálása a hallal. Mennyei! :)
Hozzávalók:
4-5 fej champignon gomba
1 db édes paprika
1 db kicsi erős paprika
1 csokor friss zeller zöld
1 doboz fűszeres sprotni
1 db lime
200 ml főzőtejszín
125 gramm fehér rizs
2 fej vöröshagyma
250 gramm reszelt petrezselyem
só
bors
chilli
Elkészítése :
A sprotni olajában üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a reszelt petrezselymet és a felkockázott paprikát. Mialatt ez rotyog a serpenyőnkben, adunk hozzá frissen feldarabolt zeller zöldet , az erős paprikából egy keveset. Ha ez összesült , jöhet a gomba amit előtte a kicsavart lime levében áztattunk. Sózzuk, borsozzuk, és szórhatunk rá még egy kis chillit de csak óvatosan.
Mielőtt a gomba sül, hozzá adjuk a rizst amit 3-4 percig forgatunk benne, majd felüntjük 3 dl vízzel.
Elkeverjük alaposan, majd 4-5 perc után felüntjük a tejszínnel, és még vagy 5 percig hagyjuk főni.
A végén meglocsoljuk a lime levével, és még ízesíthetjük sóval borrsal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.