A minap találtam egy újabb pikáns és könnyű receptet, amit kicsit tovább gondolva neki is láttam.
Első lépésként brokkoli szárát és rózsáit külön választottam. Lobogó, forró sós vízben a brokkoli szárát és egy rövid sárgarépát karikákra vágva olyan 5-6 percig főztem, majd amikor ez megvolt hozzádobtam a brokkoli rózsáit és egy kelkáposzta két kisebb levelét felaprítva és lassú tűzőn még olyan 3 percig főztem.
A recept másik részeként 4 evőkanál olívaoljaon, 3 gerezd felszelelt fokhagymát barnára pírítottam egy kis borssal. Mikor már szép barna a fokhagyma vegyük le a tűzről és keverjük el a vékonyra vágott chillivel.
A végső fázisban a leszűrt , szárított brokkolit összekverjük a fokhagymás olajjal.
Nekem kissé unalmas volt főfogásnak, ezért egy kis főtt virslit és tojást párosítottam hozzá.
A kép önmagáért beszél. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 50 dkg Brokkoli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab sárgarépa
- 4 ek. olívaolaj
- só
- bors
- 1 chillipaprika
- 2 kelkáposzta levél
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.