2013.08.01. 14:09 gasztroom

Csilis brokkoli ropogós fokhagymával

1079393_538046656232632_1203360184_n_1375358862.jpg_546x317

 

 

A minap találtam egy újabb pikáns és könnyű receptet, amit kicsit tovább gondolva neki is láttam.
Első lépésként brokkoli szárát és rózsáit külön választottam. Lobogó, forró sós vízben a brokkoli szárát és egy rövid sárgarépát karikákra vágva olyan 5-6 percig főztem, majd amikor ez megvolt hozzádobtam a brokkoli rózsáit és egy kelkáposzta két kisebb levelét felaprítva és lassú tűzőn még olyan 3 percig főztem.
A recept másik részeként 4 evőkanál olívaoljaon, 3 gerezd felszelelt fokhagymát barnára pírítottam egy kis borssal. Mikor már szép barna a fokhagyma vegyük le a tűzről és keverjük el a vékonyra vágott chillivel.
A végső fázisban a leszűrt , szárított brokkolit összekverjük a fokhagymás olajjal.
Nekem kissé unalmas volt főfogásnak, ezért egy kis főtt virslit és tojást párosítottam hozzá.
A kép önmagáért beszél. Jó étvágyat! 

 

Hozzávalók:

- 50 dkg Brokkoli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab sárgarépa
- 4 ek. olívaolaj
- só
- bors
- 1 chillipaprika
- 2 kelkáposzta levél

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroom.blog.hu/api/trackback/id/tr785438335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása