(Spaghetti alla Carbonara con Funghi)
A mai napra ebédre valami igazán olasz ételt szerettem volna elkészíteni, a végére felül múlta az elvárásaim önmagamhoz képest.
Egy kis gombával megspékelve, kellemes harmónikus íz kavalkádot kaptam.
Hozzávalók:
40 dkg sonka
10 dkg házi szalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 ml főzőtejszín
300 gr Champignon gomba
400 gr Füstölt reszelt sajt
500 gr Gyermelyi Spagetti tészta
1 tojás
só
bors
oregánó
kömény
kevés zellerzöld
olívaolaj
Elkészítése:
Először a tésztát kifőzzük , egy evőkanál olívaolajjal és egy kis sóval.
Ezután feltesszük a felkockázott szalonnát és aprított hagymát, amit kisütünk a szalonna zsírjában, majd ha ez felsült akkor egy evőkanál olívaolajat teszünk hozzá és a felcsíkozott sonkát.
Ha ezek összesültek jöhet a gomba és a fűszerek. Egy kis kömény, az oregánó,a tört fokhagyma, a bors és a só amivel csak óvatosan mivel ha sós szalonnát, sonkát rakunk bele akkor ezzel túlsózhatjuk.
Öt perc kevergetés után hozzá öntjük az előre elkevert tojássárgája és tejszín felét.
Félre tesszük ha kész lett, majd tepsibe kiöntjük a maradék tejszínt, beletesszük a kifőtt tésztát, és rá a kisütött sonkás-gombás alapot.
A sajtot rászórjuk a tetejére valamint megszórjuk a felaprított zellerzölddel, lefóliázzuk és betesszük a sütőbe 220 °C-ra 10 percre.
Miután a fóliát leszedtük, hagyjuk bennt a kihülő sütőben még 5 percre.
Ha kész vagyunk tálalhatjuk is, hozzá pedig fogyaszthatunk egy pohár Rosé bort.
Egézségetekre! ;)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.